13. 05. 2015

Bílý chléb (LABUMIX-BÍLÝ CHLÉB)

Návod na přípravu chleba v domácí pekárně:
Ke 400 g směsi přidáme 405 g vody, 15 g čerstvého droždí a 2 lžíce oleje.
Nastavíme domácí pekárnu na bezlepkový program „gluten free“, který umožní 10 minut intenzivního hnětení a kynutí při teplotě 35°C po dobu 55 minut.
Vykynuté těsto se peče bez dalšího míchání při teplotě 200°C po dobu 40 minut a dalších 30 minut při 170°C.
Po upečení vyklopíme chléb z formy a necháme vychladnout na mřížce.

Návod na přípravu chleba ve formě):
Ke 400 g směsi přidáme 440 g vody a 15 g čerstvého droždí.
Hněteme 3 minuty na 1. stupeň, přidáme dvě lžíce oleje a hněteme dalších 5 minut na 2. stupeň.
Těsto rozdělíme do dvou forem, namačkáme do forem pomocí mokré stěrky a necháme přikryté kynout po dobu 45–55 minut při teplotě 32–35°C.
Pečeme po dobu 20 minut při teplotě 200°C a dalších 40 minut při teplotě 160°C. Po upečení vyklopíme chléb z formy a necháme vychladnout na mřížce.

Pozor na správnou hmotnost surovin, vodu vážíme v gramech, nedávkujeme v ml !

zobrazit

13. 05. 2015

Kynutý knedlík (LABUMIX-KYNUTÝ KNEDLÍK)

K 400g směsi přidáme 30g čerstvého droždí a 360g vody.
Vypracujeme těsto (hnětačem po dobu 4 minut na 1. stupeň).
Z těsta vytvarujeme 2 knedlíky, které necháme kynout na teplém místě po dobu 25–35 minut na pečícím papíru. Vykynuté knedlíky vložíme pomocí pečícího papíru do osolené vroucí vody, vaříme po dobu 13–15 minut.
V polovině vaření knedlíky obrátíme. Po uvaření knedlíky vyjmeme z vody, nakrájíme na plátky a podáváme.

zobrazit

13. 05. 2015

Lívance (LABUMIX-UNI)

Potřebné suroviny:
- 230g mléka
- 7g čerstvého droždí
- 70g LABUMIX-UNI
- 1 vejce
- 1 lžíce cukru, špetka soli.

Pracovní postup:
Připravíme si kvásek z droždí, trochou cukru a 100g mléka. Jakmile kvásek vzejde, všechny suroviny vymícháme v hladké těsto, které necháme kynout cca 40–50 minut na teplém místě.
Po vykynutí rozmícháme a smažíme na pánvi potřené olejem po obou stranách(spíše při nižší teplotě).

zobrazit

13. 05. 2015

Palačinky (LABUMIX-UNI)

Potřebné suroviny:
- 230g mléka
- 50g LABUMIX-UNI
- 2 vejce
- 1 polévková lžíce cukru.

Pracovní postup:
Vše řádně umícháme do hladka např. ručním šlehačem-lze použít i ruční mixér. Těsto necháme chvíli odpočinout, pokud se bude zdát husté, můžete doředit trochou mléka. Po odstátí, rozpálíme pánev s troškou oleje, těsto nalejeme na pánev a opékáme z obou stran. Poté můžeme plnit marmeládou, ovocem, šlehačkou apod.
Tip: palačinky můžeme připravit i na slano, bez použití cukru. Po usmažení můžeme naplnit osmaženou cibulkou, anglickou slaninou, houbami, palačinku zatočíme, naskládáme do vymaštěného pekáčku, polejeme bešamelem a zapečeme v troubě na 180°C do zlatova.

zobrazit


© 2015–2017 MARFreklamní agentura, grafické studio a tvorba webových stránek